9022 Győr, Kenyér köz 4. (Jedlik Ányos u. 9.)
+36 20/ 925 3655 ; +36 96/ 618 000 - info@promenadhotelgyor.hu
  Foglalás
garantált minimum árak
Menü

Győri látnivalók és nevezetességek

Győr patinás, sokszínű város, ahol építészeti, kulturális és természeti értékek sora ötvöződik egymással. Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa, a kiemelkedő szépségű barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját.

Városháza

VárosházaA város legerősebb jelképe ez az épület, hiszen Győr neve mellett az emberek többségében a győri Városháza képe jelenik meg. Az épület, melynek tornya majdnem 60 méter magasra ágaskodik, szinte vonzza az utazók tekintetét.
Építése 1900-ra fejeződött be és azóta sok történelmi és politikai eseménynek volt szemtanúja.
Az épületben több mint 200 helyiség van.


Széchenyi tér

GyőrGyőr város központja, szinte minden háza műemlék: Széchenyi patikamúzeum, bencés gimnázium, kollégium és templom, Vastuskós ház /kiállítóterem/, Mária oszlop, Xantus János Múzeum, Apatúr ház, régi városháza.
2010-ben felújított teret modern szökőkutak díszítik.
Májustól augusztusig minden második vasárnap jazz-terasszal várják a zenekedvelőket.


Bazilika

A Győri Püspökséget Szent István király alapította uralkodásának első évtizedében (1000-1009). A győri Bazilika alapjait is az ideje alatt rakták le. A Bazilika gótikus kápolnájában található a Szent László herma és Boldog Apor Vilmos püspök síremléke is.


Zsinagóga – Vaselescu Gyűjtemény

ZsinagógaAz eklektikus stílusú zsinagógát a neológ izraelita egyházközség 1868-1870 között építtette. A helyreállított épület múzeumi állandó kiállítás és kulturális rendezvények helyszíne.
Itt tekinthető meg id. Vasilescu János második világháború utáni magyar képzőművészetet bemutató kiváló gyűjteménye, Ország Lili és néhány kortársa, a magyar avantgard fontos személyiségei és kortárs művészek festményei és szobrai.


Várkazamata kőtár

A kőtárban Győr római kori kőemlékei, a török időket ábrázoló metszetek és faragott kövek, valamint újkori téglagyűjtemény látható.


Kovács Margit Állandó Kiállítás

A Hotel szomszédságában található, XVII. századi műemléképület, a Kreszta-ház ad otthont Kovács Margit (1902-1977) győri születésű kerámiaművész alkotásainak. A kiállításon megtekinthetők terrakotta, samott és eregobe mázas kerámiaszobrok, reliefek, használati és dísz-tárgyak, enteriőr részletek a művész budapesti műterméből és dolgozószobájából.


Zichy Palota – Állandó Babakiállítás

Zichy PalotaA Zichy-palota XVII. századi eredetű barokk palota. Pompás emeleti termeiben több száz négyzetméteren figurális és díszítő falfestések láthatók. A helyreállított freskók szép keretet adnak házasságkötési szertartásoknak.
A palota ad otthont az állandó babakiállításnak.
A 72 babából, apró kellékekből, kiegészítőkből és bútorokból álló kiállítás életképeivel a múlt század polgári hangulatát mutatja be.


Püspökvár

PüspökvárGyőr egyik legrégebbi műemléke a Bazilika szomszédságában található.
A Püspökvár ad otthont Apor Vilmos állandó kiállításának.
2012.-től már látogatható a vártorony tetején kialakított terasz, ahonnan impozáns kilátás nyílik a barokk belvárosra.