9022 Győr, Kenyér köz 4. (Jedlik Ányos u. 9.)
+36 20/ 925 3655 ; +36 96/ 618 000 - info@promenadhotelgyor.hu
  Foglalás
garantált minimum árak
Menü

Programok Győr környékén

Pannonhalmi Bencés Főapátság (20km)

Épületegyüttesét és környékét 1996-ban a Világörökség részévé nyilvánították. Az Apátságban tárlatvezető kíséretével tekinthető meg a templom, altemplom, kerengő és könyvtár.
Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtésének köszönhetően látogatható az Apátsági Pincészet, ahol a Pannonhalma - Sokoróalja borvidék neves nedűiből is kóstolhatnak az ide látogatók.
Nyár estéken jazz-terasz színesíti a programot.

Püspökerdő (2km)

Kedvelt kirándulóhely. A 9km hosszú sétaút mellett gondozott tisztások, tűzrakó helyek, erdei tornapálya, valamint csúszdák, hinták, mászókák várják az ide látogatókat.
A Püspökerdőben található tanösvény természetes környezetben mutatja be az erdei életközösséget, a terület jellegzetes növényeit és tájékoztató táblákon az ott élő állatokat.

Holt-Rába tanösvény (10km)

Az útjelzőkkel, pihenőkkel, információs táblákkal és megfigyelő tornyokkal ellátott tanösvény a Holt-Rába növény-és állatvilágát mutatja be a természet szépségei iránt érdeklődő látogatóknak.
Gyirmót határában fekvő, 6km hosszú útvonal bejárható gyalogosan, egy része kerékpárral is. Tavasszal íbiszek, cankók, virágzó orchideák, ritka szép íriszek láthatók itt. Nyáron fészkelő, ősszel vonuló madarak, fekete gólyák, rétisasok figyelhetők meg. Beszédes információs táblák segítenek eligazodni a természetben.

Lovasudvarok

Győrben és környékén több lovasudvar is kellemes kikapcsolódást kínál.

Ikrényi vízisípálya (7km)

A tavon 2 db kábelpálya működik, egy a kezdőknek, illetve egy a haladóknak. A működési sebesség általában 30 km/h, de akár 60 km/h-ra is van lehetőség, profi wakeboardosok számára. Kellemes kikapcsolódási lehetőség az aktív pihenés szerelmesei számára.

Borospincék (10-20km)

Győr környéki, családi szőlőbirtokok borospincéinek borkóstolással egybekötött látogatása szintén kellemes kikapcsolódást ígér egy kellemes sétaútvonal végén.

Péri reptér (20km)

Különleges élményt kínál a péri reptér, ahol sétarepülésre és ejtőernyőzésre is lehetőség van.

Szigetköz (20-50km)

Magyarország egyik legszebb tájegysége, tartalmas kikapcsolódást nyújt a vízitúrák, a kerékpározás és a horgászat szerelmeseinek. Legnagyobb vonzereje rendkívül gazdag és változatos élővilága.